BJÖRNBÄR- & STJÄRNANISSILL
En elegant och färgstark inläggning där sötma, syra och kryddvärme möts i perfekt balans.
En oväntad favorit, lika vacker som god.
Sillag:
1 dl ättiksprit 12 %
2 dl socker
3 dl vatten
Vispa tills sockret löst upp sig.
inläggning av sill:
6 st sillfiléer, urlakade och skurna i gaffelbitar, minutsill går bra
1 st citron, zest + juice från ½ citron
100 g björnbär, delas
0.5 st rödlök, skalad och skuren i båtar
5 st stjärnanis
1 tsk svartpepparkorn
2 st lagerblad
2 st vitlöksklyftor, skalade och skivade
1 tsk torkad dill
Blanda alla ingredienser.
Lägg på syltburk eller annan behållare med lock.
Häll sillag över tills det täcker allt.
Låt stå i kyl i minst två dygn innan servering.