BJÖRNBÄR- & STJÄRNANISSILL

En elegant och färgstark inläggning där sötma, syra och kryddvärme möts i perfekt balans.

En oväntad favorit, lika vacker som god.

Sillag:

1 dl ättiksprit 12 %
2 dl socker
3 dl vatten

Vispa tills sockret löst upp sig.

inläggning av sill:

6 st sillfiléer, urlakade och skurna i gaffelbitar, minutsill går bra
1 st citron, zest + juice från ½ citron
100 g björnbär, delas
0.5 st rödlök, skalad och skuren i båtar
5 st stjärnanis
1 tsk svartpepparkorn
2 st lagerblad
2 st vitlöksklyftor, skalade och skivade
1 tsk torkad dill

Blanda alla ingredienser.
Lägg på syltburk eller annan behållare med lock.
Häll sillag över tills det täcker allt.
Låt stå i kyl i minst två dygn innan servering.

Föregående
Föregående

BRÄSSERAT LAMMLÄGG

Nästa
Nästa

KORNRISOTTO OCH HAVSKRÄFTA